Një qytet në Suedi planifikon ndihma për të rikthyerit nga ISIS-i

Qyteti Lund i cili gjendet në pjesën jugore të Suedisë është duke planifikuar që t’u ofrojë strehim, patentë shoferë dhe lehtësim në taksa për të rikthyerit nga luftërat në Siri dhe vendet islamike.
Kjo u bë e ditur nga koordinatorja komunale në këtë komunë Anna Sjostrand e cila propozoi këtë mbështetje, e cila ngjalli kritika në njërin prej vendeve më demokratike të Evropës, transmeton lajmi.net

“Mund të ketë kritika por mendoj që në duhet të ndihmojnë këtë pjesë të komunitetit. Ne nuk mund të themi që si pasojë e një vendimi të gabuar, ata nuk mund te kthehen në vendet e tyre dhe të jetojnë në shoqërinë tonë”, ka thënë Sjostrand.