OKB-ja: Botës do i duhen plot 69 milionë mësues

Pothuajse 69 milionë mësues duhet të jenë të punësuar në mbarë botën deri në vitin 2030, nëse zotimet ndërkombëtare për arsimin do të mbahen, paralajmëron UNESCO.

Vlerësimi i agjencisë së Kombeve të Bashkuara përcakton  numrin e mësuesve të nevojshëm për të përmbushur premtimin për hapjen e shkollave fillore dhe të mesme për të gjithë fëmijët.

Boshllëqet më të mëdha për personel janë në Afrikën sub-Sahariane dhe Azinë Jugore.

Raporti i UNESCO-s thotë se nuk duhet të ketë një zhvendosje të menjëhershme  në rekrutimin e mësuesve për të kapërcyer “mungesat masive”.

Aktualisht, raporti nga Instituti i UNESCO-s për Statistikave thotë se ka rreth 263 milion fëmijë që nuk kanë një shkollë fillore apo të mesme ku të shkojnë.