Panariti: Mbrëmë situata dramatike. Në gatishmëri edhe për 72 orë

Ministri i Bujqësisë, Edmond Panariti tha se situata e përmbytjeve në Laç dhe Kurbin është drejt përmirësimit, ndërsa theksoi se shtabi do të jetë në gatishmëri edhe për 72 orë pasi priten reshje të dendura shiu në ditët në vijim.

Panariti: Situata është drejt përmirësismit. Nisur edhe nga fakti se dy eskavatorë po punojnë duke liruar grykat e lumenjve. Kanali i ujërave të larta ndodhen në shtratin e tij. Shtabi po ndjek situatën, do të jetë e rënduar nga pikëpamja e reshjeve, duke filluar nga pjesa e dytë e kësaj ditë dhe nësër parashikohen përsëri reshje. Shtabi do të jetë në gjendje gatishmërie edhe për 72 orë.

Situata e djeshme ka qenë vërtet dramatike. Jam në kontakt me hidrovorët që janë në funksion të plotë tërheqin dhe pompojnë ujin nga vërshimet.
Që mbrëmë u efakuuan rreth 8 familje. Dëmt në tokat bujqësore janë të përmbajtura janë rreth10-15 ha tokë. Nuk raportohen dëme në blektori. Familjet kanë pasur mirëkuptim me siutatën dhe kanë bashkëpunuar.