Papa Françesku shpall kardinal klerikun shqiptarë, Dom Ernest Troshanin

Papa Françesku ka shpallur sot në mesditë kardinalët e rinj, ndër to dhe Dom Ernest Troshanin; për dëshmine e jetës së tij të Krishtere.”Troshani, është i vetmi prift në të gjithë listën që shpallet Kardinal për ta nderuar”, shkruan Dom Gjergj Meta në përcjelljen e këtij lajmi.

Me 21 shtator 2014, Troshani dëshmoi para Papa Franceskut vuajtjet e tij dhe të Kishes shqiptare përgjate komunizmit. Ne mediat e gjithe botes u publikua perqafimi i perzemert dhe perlotja e Papes ne takim me Kardinalin e dyte shqiptar pas Dom Ernest Koliqit.

“Ky eshte nje titull nderi qe i jepet atij. Kjo do te thote se ai nuk merr pjese ne konklave pasi ka kaluar moshen, por Kisha e nderon me kete titull”, sqaron Dom Gjergj Meta.