Partia e re/ Blushi: Do jetë e qendrës, shpallet në nëntor

Ben Blushi dhe Mimoza Hafizi kanë zhvilluar dje në Muzeun Kombëtar një takim me mbështetësit e tyre. Mes pjesëmarrësve, Agim Hushi dhe Xhevahir Spahiu. Në takim Blushi ka sqaruar se partia do jetë një forcë e qendrës dhe opozitare

Nuk ka më asnjë dyshim që Ben Blushi, Mimoza Hafizi, ish-anëtarë të Partisë Socialiste, e qytetarë të tjerë të zhgënjyer nga politika 25-vjeçare do të krijojnë një forcë të re politike.

Këtë e ka konfirmuar dje deputeti Ben Blushi, gjatë një takimi me përfaqësues të shoqërisë civile dhe mbështetës të tij, ku ai ka theksuar se partia e re do të krijohet brenda muajit nëntor dhe ajo do jetë një forcë politike e qendrës.

Takimi

Ashtu siç edhe ishte lajmëruar më parë, deputeti Ben Blushi ka zhvilluar dje një takim me rreth 200 mbështetës të tij në funksion të organizimit dhe krijimit të një force të re politike.

Veç tij në këtë mbledhje e pranishme ishte edhe deputetja, Mimoza Hafizi e cila i është bashkuar Blushit në këtë nismë.

Në takim ra në sy edhe prania e tenorit, Agim Hushi, i cili disa vite më parë ka qenë kandidat për deputet i Partisë Socialiste në Kavajë përballë kryeministrit të atëhershëm, Sali Berisha, garë të cilën ai e humbi.

Së fundmi ai ishte kandidat edhe për drejtor të Teatrit të Operas dhe Baletit, garë të cilën gjithashtu e humbi.

I pranishëm ishte edhe poeti Xhevahir Spahiu.

Nuk dihet nëse prania e tij në këtë aktivitet ka të bëjë me një angazhim politik të tij apo thjesht me dëgjimin e alternativës “Blushi”.

Ndërkohë që të gjithë pjesëmarrësit e tjerë ishin persona të panjohur publikisht dhe kryesisht të rinj. Takimi është zhvilluar pa praninë e medias dhe ai ka zgjatur afro dy orë.

Atë e ka hapur një prej pjesëmarrëseve të reja në këtë takim e cila më pas ia ka dhënë fjalën deputetes Mimoza Hafizi, e cila nga ana e vet ka shpjeguar me PowerPoint piketat kryesore të këtij formacioni të ri politik që do të krijohet.

Pas saj fjalën e ka marrë Blushi, i cili ka bërë një prezantim të kësaj alternative, e cila sipas tij do të krijohet brenda muajit nëntor.

“Brenda pak javësh dhe kur them javësh, kam parasysh brenda muajit nëntor mendojmë se do ta shpallim partinë e re. Ne besojmë se ajo nuk do jetë një parti më shumë në morinë e madhe të partive shqiptare por do të synojë të jetë opozita e vërtetë. Dua të jem i qartë në këtë pikë, nuk synojmë që me këtë parti të vijmë në pushtet, por për të qenë zëri i atyre shqiptarëve që janë zhgënjyer nga partitë e vjetra”, -mësohet të jetë shprehur Blushi gjatë këtij takimi.

Më tej ai është përpjekur të sqarojë se kjo forcë politike do ketë një profil politik të qartë si një forcë e qendrës dhe që qëndron larg ekstremeve të të dyja krahëve.

“I keni parë besoj se njëra parti e vjetër flet vetëm për të sotmen, tjetra vetëm për të shkuarën. Ne do të flasim për të ardhmen. Ndaj nuk do të jemi as parti e majtë apo e ekstremit të majtë siç thonë gazetat, por synojmë të jemi një parti e qendrës”, -mësohet të ketë theksuar më tej Blushi.

Ai ka folur edhe për çështjen e financimit të partisë, e cila sipas tij edhe në këtë aspekt do jetë e anëtarëve si aksionerë të saj dhe jo e biznesmenëve siç edhe janë sipas tij partitë e mëdha.

Organizimi

Pas këtij prezantimi, takimi ka vijuar në formën e një bashkëbisedimi, ku pjesëmarrësit kanë kërkuar të dinë detaje për atë që do përfaqësojë kjo forcë politike dhe organizimin strukturor dhe forumet drejtuese.

Burime nga mbledhja kanë bërë të ditur se me shumë mundësi kjo parti do të shpallet brenda mesit të nëntorit, ndërkohë që aktualisht ajo nuk ka një emër përfundimtar.

Sipas këtyre burimeve emri do të përcaktohet pas bisedave që do zhvillohet në ditët në vijim me mbështetësit dhe grupit nismëtar, ndërsa ajo do të organizohet dhe funksionojë në bazë të një statuti i cili do të quhet “Libri i Rregullave”.

Gjithashtu një tjetër detaj që mësohet nga faza organizative dhe strukturore e kësaj force është se kryesia do të quhet “Bërthama” dhe do të përbëhet nga rreth 21 anëtarë, të cilët do të zgjidhen përmes një procesi demokratik dhe pas zgjedhjeve nëpër rrethe.

Mësohet gjithashtu se funksionimi i Partisë do jetë organizuar në bazë kapilare, nga baza ose anëtarësia që do të quhet “Forum” deri te strukturat më të larta drejtuese.