Pas publikimit të emalive Fushata Clinton ia përplas inatin Trumpit, ‘Duartoket Putinin’

“WikiLeaks” të hënën në mëngjes postoi një paketë me të paktën 2,000 emaile nga fushata e Hillary Clinton, por kësaj radhe duket të jenë nga llogaria e kryetarit te fushatës së kandidates demokrate, John Podestas.

Ky është sulmi i dytë në katër ditë nga WikiLeaks, i cili pretendon se ka një trofe prej më shumë se 50.000 emailesh nga Podesta.

Emailet duket të jetë kryesisht nga viti 2015 dhe përmbajnë një përsëritje të mërzitshme të diskutimeve politike dhe strategjike mes stafit apo si të trajtojnë çështjet e aktivitetit të “Fondacionit Clinton”. Një email madje i referohet vajzës së saj ,Chelsea Clinton, si ‘grifshë e përkëdhelur”.

Por fushata e Clinton iu përgjigj këtij publikimi duke ia përplasur inatin Trumpit që akuzoi se “duartrokiste Vladimir Putin” që kishte ndërhyrë në këto zgjedhje.

“Është absolutisht e turpshme se fushata Trump është në brohoritje të Vladimir Putin sot, i cili ka ndërhyrë në këto zgjedhje dhe kjo vjen pas Donald Trump inkurajoi akoma më shumë spiunazhin gjatë verës” tha zëdhënësi i Clinton Glen Caplin.