Pengjet që u rrëmbyen nga piratët: ‘Kemi ngrënë minj për të mbijetuar’

Një grup marinarësh që janë rrëmbyer dhe më pas janë mbajtur peng prej gati pesë vite nga piratët somalezë, thanë për presigjozin britanik “BBC” se arritën të mbijetonin duke ngrënë minj.

Arnel Balbero tha se piratët u kishin dhënë sasi të vogël uji dhe gjatë ditëve të fundit ndiheshin si “njerëz të vdekur në këmbë”.

26 marinarët u morën peng në bordin e anijes së tyre vitin 2012 por u u liruan të shtunën pas një shpërblimi të paguar. Një anëtar i ekuipazhit u vra gjatë pengmarrjes ndërsa dy të tjerë vdiqën nga sëumundjet.

“Na kanë shumë pak ujë. Kemi ngrënë minj. Po, e kemi përgatitur në mal. Kemi ngrënë gjithçka. Kur të kap uria, ha gjithçka”, është shprehur Balbero.

Ai ka thënë se do të jetë shumë e vështirë për të filluar jetën pas gjithçaje që ju kishte ndodhur.