Pozicioni i qenit: I kënaqshëm, por shkakton dhimbje! Si ta bëni vetëm të kënaqshëm?

Seksi supozohet të jenë argëtues dhe i kënaqshëm, dhe askush nuk pret që seksi të shkaktojë dhimbje. Dhimbja gjatë seksit nuk është normale dhe shpeshherë tregon se diçka është gabim.

Çdo herë që përjetoni dhimbje gjatë seksit, është mirë që të ndaloni dhe të siguroheni që gjithçka është në rregull.

Sa i përket pozicionit të qenit, ai patjetër se mund të konsiderohet si pozicioni më i preferuar dhe më i ‘nxehtë’ i çifteve. Ky pozicion mundëson penetrim më të thellë, megjithatë mundësitë janë që mashkulli ta prekë zverkun e grave, e kjo mund t’i shkaktojë atyre dhimbje.

Por, para se të hiqni dorë nga kjo pozitë, ka disa variacione të cilat mund t’i provoni sepse nuk shkaktojnë dhimbje.

Variacioni i parë është ta provoni pozitën e qenushit duke qëndruar në këmbë. Të dy qëndroni në këmbë dhe kësisoj partneri nuk do të ketë mundësi të penetrojë aq thellë, por që të dy do të keni intimitetin e duhur për të përjetuar orgazëm.

Mënyra tjetër është edhe ndryshimi i kësaj pozite duke e bërë atë krejtësisht në mënyrë horizontale. Këto dy variacione do t’ju sigurojnë më shumë kënaqësi juve dhe partnerit, si dhe vështirë se do të hiqni dorë nga ky pozicion i hatashëm.