Premtimi i Obamës: Njerëzit pushime në Mars në vitet 2030-të

Presidenti amerikan, Barack Obama, është zotuar sot se do të ofrojë ndihmën e vet për t’i dërguar njerëzit në planetin Mars, brenda 15 viteve të ardhshme.

Ai, po ashtu, ka premtuar se do të punojë me kompani private “për të ndërtuar vendbanime të reja të cilat mund të mbështesin dhe transportojnë astronautët thellë në hapësirë në misione që zgjasin shumë.”

“Ne ia kemi vënë vetes një qëllim të qartë dhe jetësor për kapitullin e ardhshëm të Amerikës në hapësirë: të dërgojmë njerëz në Mars kah vitet 2030-ta dhe më pas t’i kthejë të sigurt në tokë, me ambicie përfundimtare që një ditë, njerëzit të qëndrojnë për kohë të gjatë në Mars,” ka thënë Obama në një kolumnë të postuar në CNN./ Express