Presidenti i PE lëshon alarmin: Bashkimi Europian rrezikon të shpërbëhet

Bashkimi Evropian po përballet me sfida të mëdha, papunësi dhe stagnimi ekonomik të krizës së refugjatëve dhe luftën kundër terrorizmit, shumë qytetarë evropianë, sidomos të rinjtë, janë të zhgënjyer nga BE-ja, ka thënë presidentit i Parlamentit Evropian, Martin Schulz.

Megjithatë, shpërbërja e BE-së, do të ishte “dështim historik” që brezat e ardhshëm do të paguajnë shtrenjtë, paralajmëroi ai.

“Realiteti i Bashkimit Evropian është se ne jeni duke u përballur me shpërbërjen. Unë nuk kam asnjë iluzion në lidhje me situatën në të cilën BE-ja ka në këtë moment”, tha Schulz.

“Situata është dramatike sipas mendimit tim”, paralajmëroi ai, duke shpjeguar se Bashkimi Evropian po përballet me kërcënime brenda dhe jashtë, kryesisht për shkak të vendimit që Mbretëria e Bashkuar do të lë atë, por edhe për shkak se ajo vë në pikëpyetje idenë themelore të bashkëpunimit evropian në mes të vendeve.

“Mbretëria e Bashkuar, një nga anëtarët e G7, ekonomia e dytë më të forta evropiane, anëtare e përhershme e Këshillit të Sigurimit të OKB-së me një të drejtë vetoje dhe me energji bërthamore, vendosi të largohet nga Bashkimin Evropian. Prandaj, BE-ja është më e dobët”, tha ai. /Lajmi.net/