Protestë e rrallë në Klos, fshatarët bllokojnë rrugën: Shteti të na vaksinojë lopët

Banorët e Klosit bllokojnë rrugën Peshkopi – Tiranë për 1 orë. Shkak i protestës ndaj qeverisë është mungesa e vaksinës për sëmundjen e gjedhit, dermatozën modulare

Banorët thanë se për shkak të mosvaksinimit, qindra bagëti u kanë ngordhur.

Është dashur ndërhyrja e policisë që banorët të largohen nga rruga në afërsi të fshatit Klos Katund.

Kjo protestë, e para dhe të rrallat e këtij lloji, ku banorët protestojnë për një çështje direkte që dëmton ekonominë e tyre familjare, vjen pas deklaratave të shpeshta të Ministrisë së Bujqësisë se e ka mbuluar me vaksinim gjithë vendin dhe e ka vënë nën kontroll këtë sëmundje të rrezikshme për gjedhët dhe njerëzit.