Publikohet formulari i Vetingut: Filloi skanimi i pasurive të gjyqtarëve

Ligji i Vetingut nisi dje zbatimin për pastrimin e sistemit të drejtësisë nga prokurorët dhe gjyqtarët e korruptuar. ILDPKI publikoi paditen e djeshme, formularin për rivlerësim të gjykatësve dhe prokurorëve. Gjykatësit dhe prokurorët shkruan GSH, kanë 30 ditë afat për të plotësuar formularin. Qëllimi i udhëzimit të Ganajt është përcaktimi i rregullave për mënyrën e plotësimit të deklaratës së pasurisë si dhe dokumenteve që justifikojnë vërtetësinë e deklarimit dhe ligjshmërinë e burimit të krijimit të pasurive.