Publikohet harta, hakerat shqiptarë sulmojnë Amerikën

Sulmet e internetit në Shtetet e Bashkuara erdhën nga e gjithë bota. Mediat gjermane kanë publikuar hartën e shteteve që dyshohet se kanë kryer sulmet kibernetike në Shtetet e Bashkuara, ku mes tyre del edhe emri i Shqipërisë.

Se kush qëndron pas sulmeve është ende e paqartë, por megjithatë, faqe të specialuizuara që kontrollojnë trafikun e internetit, thonë se sulmet janë kryer pothuajse nga e gjithë bota.

Sipas mediave gjermane, sulmet DDoS të shtunën targetuan përveç Brazilit, Shtetet e Bashkuara.

Kundër SHBA ato u kryen nga territoret e vendeve aleate. Këto përfshijnë Norvegjinë, Algjerinë, Japonia, Korea e Jugut, Britania e Madhe, Polonia, Ukraina, Rumania, Tajlandë, Finlanda, Hong Kong, Franca, Shqipëria, Italia, Izraeli, Indonezia, Tajvani, Turqia dhe Armenia.

Harta digitale e sulmeve është një databazë e përditësuar në kohë reale e sulmeve DDoS në internet në mbarë botën, e cila është ndërtuar nga një bashkëpunim mes Google Ideas dhe Arbor Netëorks./panorama