Putin Parlamentit: “Ta bëjmë Rusisë një vend më të fortë”

Vladimir Putin i kërkoi sot deputetëve të sapozgjedhur pas legjislativeve që kurorëzuan një influencë të plotë të Kremlinit mbi Dumën që të përmbushin misionin historik të Rusisë për të qenë një vend i fortë.

“Ne duhet të përforcojmë sigurinë dhe kapacitetet e mbrojtjes së vendit tonë”, deklaroi Putin, duke theksuar nevojën për të mbrojtur pozicionin e vendit në skenën botërore.

Sesioni i parë i dhomës së ulët të Parlamentit rus vejn në kontekstin e nivelit më të ulët të marrëdhënieve mes Moskës dhe Perëndimit.

Madje ndërprerja këtë javë e negociatave mes rusëve dhe amerikanëve mbi dosien siriane ka sjellë një përshkallëzim verbal të pazakontë që prej viteve 1980, kur presidenti amerikan, Ronald Reagan e quante Bashkimin Sovjetik, “Perandoria e së Keqe”