Qindra të vdekur nga stuhia, në fatkeqësinë natyrore të Haitit

Numri i të vdekurve në Haiti si rezultat i Uraganit Matthew – stuhisë më të fuqishme në Ishujt Karaibe, në dekadën e fundit – është rritur për më shumë se 300, kanë thënë autoritetet zyrtare.
50 njerëz janë raportuar të vrarë në qytetin Roche-a-Bateau.

Në afërsi të qytetit Jeremie, 80 për qind e ndërtesave janë rrafshuar. Në provincën Sud, 30,000 shtëpi janë shkatërruar.

Kategoria e tretë e Matthew, me erëra të pandërprera 120 mph (193 km/h) shkon deri në vijën bregdetare të Floridas, në SHBA, por nuk ka zbarkuar në tokë.

Ende nuk është e qartë nëse do të kalojë edhe në hapësira tokësore të Floridas.

Në orën shtatë, sipas kohës lokale, Uragani Matthew është centralizuar afër 60 km lindje-perëndim-lindje në kepin Canaveral dhe ka lëvizur veri-verilindje afër 22km/h, ka thënë qendra nacionale e uraganit.