QSUT: 7 nxënëset e ‘Jashar Hoxhës’ nuk u droguan

Pavarësisht dëshmive të nxënësve të shkollës “Jashar Hoxha” në Paskuqan, se 7 nxënëse të kësaj shkolle kanë konsumuar drogë të enjten dhe më pas kanë përfunduar në spital, sipas QSUT-së, nuk është e vërtetë.

Analizat e bëra ndaj 7 vajzave të mitura treguan se në trupin e tyre nuk ka pasur prani të gjurmëve të drogës, njofton sot QSUT, ku edhe vajzat morën ndihmë shëndetësore.

“Qendra Spitalore Universitare “Nënë Tereza”, bazuar në informacionin zyrtar të përcjellë nga Shërbimi i Adiktologjisë dhe Toksikologjisë Klinike, më datë 07.10.2016, informon si më poshtë vijon:

Në QSUT, ditën e enjte rreth orës 13:30 e në vijim janë paraqitur në Urgjencën Polivalente të QSUT dhe në Urgjencën Pediatrike, të konfirmuara si banore në Paskuqan dhe nxënëse në shkollën “Jashar Hoxha”, shtetaset me iniciale: B.R. 14 vjeç, J.R. 12 vjeç, S.L. 12 vjeç, E.P. 12 vjeç, M.D. 12 vjeç, L.L. 12 vjeç, A.C. 12 vjeç.

Pas vlerësimit mjekësor paraprak të gjendjes klinike në shërbimet e sipërpërmendura, janë transferuar për ekzaminime të mëtejshme në Shërbimin e Toksikologjisë, ku janë marrë të gjitha masat për ndjekjen e protokollit mjekësor.

Në raportin e përgatitur nga Shërbimi i Adiktologjisë dhe Toksikologjisë Klinike theksohet se: Nuk u evidentua asnjë sindrom klinik toksikologjik që të korrespondonte me ekspozime toksike apo lëndë psikodisleptike. Shërbimi raporton se nxënëset u observuan për një periudhë disa orëshe. U bënë të gjitha ekzaminimet e gjakut për shqyrtim klinik-biokimik si dhe mostrat e urinës.

Analizat e testit të urinës për të gjitha rastet rezultuan negative, pra pa prani të gjurmëve të drograve në gjurmim (për AMP, BUP, BZD, MDA, XTC, MOR/OP, MTD dhe THC (cannabis sativa). Gjithashtu edhe ekzaminimet e tjera biokimike të gjakut rezultuan përgjithësisht në kufij të normës pas asnjë devijancë që të fliste për efekte imediate të një kategorie të gazeve toksike më të mundshme në rrethana të tilla kolektive”, njofton QSUT.