Rama kundër Metës për listat e hapura

Kryeministri Edi Rama ka dhënë një konferencë shtypi në Serbi, ku ai është duke ndjekur punimet e Forumit të Beogradit për Sigurinë.

I pyetur për propozimet e aleatit të tij Ilir Meta, shkuarjen në zgjedhje me lista të hapura të deputetëve, reduktimin e deputetëve dhe kufizimin e numrit të biznesmenëve, Rama tha:

“Jam kundër listave të hapura”.

Lidhur me reduktimin e numrit të deputetëve dhe kufizimin, nënvizoi se “kjo është një çështje që meriton diskuton.”

Ndërsa, për mosdekretimin e ligjit të menaxhimit të integruar të mbetjeve nga Presidenti, Kryeministri tha se “nuk prisja të ndodhte ndryshe”.