Rebelët në Siri kanë ngritur kamp sekret për të larguarit nga ISIS

Një kamp sekret i internimeve për ish-militantët e Shtetit Islamik dhe familjet e tyre është themeluar në Siri. Rreth 300 të larguar, duke përfshirë edhe europianë janë duke u mbajtur në kampin e drejtuar nga grupi rebel Jaysh al-Tahrir.

Komandanti i tij Mohammad al-Ghabi, i tha BBC: “Ne u përpoq për rehabilitimin e tyre dhe për të ndryshuar gjendjen mendore të tyre”
“Ata që dëshirojnë të kthehen në shtëpi janë lejuar për të thirrur ambasadat e tyre dhe të bashkërendojnë me ta nëpërmjet nesh.”

Në mesin e grupit janë shtetas franceze, holandeze dhe polake, si dhe luftëtarë të huaj nga Afrika e Veriut dhe në të gjithë Lindjen e Mesme dhe Azinë Qendrore.

Burrat, gratë dhe fëmijët janë duke u mbajtur në një fshat të provincës Idlib.