Rezolutë e PD për dënimin e krimeve të regjimit komunist ndaj klerit shqiptar

Paraqitet në Kuvend nisma e deputetëve të Partisë Demokratike

Partia Demokratike ka paraqitur sot në Kuvend një rezolutë ku kërkon dënimin e krimeve të regjimit komunist ndaj klerit shqiptar. Rezoluta shpreh gjithashtu mirënjohjen e veçantë për rolin dhe veprimtarinë e përfaqësuesve të klerit në mbrojtjen e vlerave demokratike dhe të drejtave e lirive themelore të njeriut.

Kjo nsimë e Partisë Demokratike synon gjithashtu nxitjen e hulumtive të mëtejshme nga studiues e akademikë për të zbardhur plotësisht krimet e tmerrshme ndaj klerit, torturat, dënimet dhe ezkekutimet e tyre.

Partia Demokratike kërkon që kjo rezolutë të miratohet nga Kuvendi para datës 5 nëntor kur Vatikani do të bëjë lumturimin e martirëve të klerit katolik.

 

One thought on “Rezolutë e PD për dënimin e krimeve të regjimit komunist ndaj klerit shqiptar

  • October 13, 2016 at 2:40 pm
    Permalink

    Po per Krimet qe ka bere PDja gjate 25 viteve cdo te behet valle.?

Comments are closed.