Rrëfehet transgjinori shqiptar: Lufta disavjeçare me familjen

Në mediat e huaja shikojmë shumë raste dhe rrëfime, ku të rinjtë që ndryshojnë gjininë janë të shumtë dhe atje ky fenomen është më i pranueshëm duke parë popullsinë dhe mentalitetin që kanë. Por, në Shqipëri diçka e tillë është shumë e vështirë për tu pranuar.

Një djalë shqiptar është larguar nga Shqipëria me emrin Rei dhe është kthyer si femër që njihet me emrin “Linda”, e cila është modele dhe grimiere që jeton në Itali, shkruan JOQ.

Ajo është larguar si mashkull nga Shqipëria e vitit 1999 por është kthyer tashmë si Linda, dhe do të rrëfejë sot paragjykimet, diskriminimin dhe mohimin prej babait të saj.

Më poshtë janë disa nga fotot e saj dhe ndryshimi i madh që ka pësuar pas operacionet dhe vështirë ta dallosh se ka lindur si mashkull dhe sot jeton si femër.

Linda thotw pwr Top Show se ka qene shume e veshtire per te qe te transformohet ne kete qe eshte sot.

Ajo rrefen pranimin, diskriminimin dhe veshtiresine e jetes, duke thene se po te kisht emundesi te zgjidhte, nuk do te zgjidhte kete qe eshte sot.