Rrëzohet avioni me zyrtarët e lartë evropian në Maltë, 5 të vdekur

Një avion në të cilin besohet se po udhëtonin zyrtarëve nga agjencia kufitare e BE-së Frontex-si u rrëzua menjëherë pas ngritjes nga Malta të hënën, duke vrarë të paktën pesë persona, thanë burimet e aeroportit dhe dëshmitarët.

Përplasja, aksidenti më i rëndë ajror Maltës në kohë paqeje, ka ndodhur në rreth 05: 30 të këtij mëngjesi, pasi avioni u nis për në Misrata në Libi, thanë zyrtarët.

Ekipet e shpëtimit janë në kërkim për të mbijetuarit. Aeroplani mësohet mund të mbante rreth 10 njerëz, raporton “The independent”.

“The Times” në Maltë tha se avioni ishte dhënë me qira nga Luksemburgu për zyrtarët Frontex. Nuk ka asnjë lajm të menjëhershëm mbi kombësinë e viktimave.