Rrëzohet kërkesa e PD-së, PS: Nuk ka votim elektronik në zgjedhjet e 2017

Rrëzohet propozimi i Partisë Demokratike për votimin elektronik për zgjedhjet e ardhshme parlamentare të 2017-ës. Mësohet se kërkesa nuk është pranuar nga mazhoranca. Në këtë linjë, Taulant Balla, në cilësinë e bashkëkryetari të Komisionit të Reformës ka deklaruar se koha është e pamjaftueshme për këtë projekt, duket shtuar se kërkon edhe financim të madh.

Nga ana tjetër Balla theksoi se komisioni i ngritur nuk ka një mandat për ndryshimin e sistemit zgjedhor, por duhet të fokusohet vetëm te rekomandimet e OSBE/ODIHR. Më herët opozita propozoi që fushata të zhvillohet vetëm me paratë e shtetit, duke eliminuar donacionet e privatëve dhe ato të ashtuquajtura ana e errët e fushatës. Por deputeti i PS e ka hedhur poshtë edhe këtë kërkesë.