Sekreti i fshatit me rekord 100-vjeçarësh

Të jetuar gjatë, mbetet një recetë e pazbuluar ende por një fshat në Itali duket se ka gjetur recetën magjike.

Në këtë fshat, ku më shumë se një në 10 banorë i arrijnë 100 vitet e jetës, kanë rrëfyer sekretin e jetëgjatësisë, që sipas rezidentëve është “vetëm ngrënia e gjërave të shëndetshme”.

Ky përfundim i publikuarnga shkencëtarë që i kanë kaluar gjashtë muajt e fundit duke bërë kërkime për të parë se përse banorët jetojnë kaq gjatë.

Ekspertët kanë komentuar lidhur me dietën e tyre të shëndetshme dhe kanë shtuar se aktiviteti seksual ndërmjet çifteve të të moshuarve në fshat duket se është me të vërtetë i shfrenuar.