Serbia ka vrarë mbi 12 mijë shqiptarë…

Presidenti i Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi në një intervistë ekskluzive në emisionin ‘Opinion’ në TV Klan përballë gazetarit Blendi Fevziu ka folur për marrëdhëniet mes shtetit të Kosovës dhe Shqipërisë.

Kjo intervistë vjen pas vizitës së kryeministrit të Shqipërisë Edi Rama në Beograd. Deklaratat e të cilit, nuk kaluan në heshtje nga disa politikanë të nivelit të lartë dhe intelektualë të Kosovës.

Ndër të tjera, ai është ndalur edhe në marrëdhëniet Kosovë-Serbi.

Thaçi tha se ky bashkëpunim që sot po ndodh është një bashkëpunimi i nivelit bilateral në asnjë rrethanë në dëm të Kosovës sa herë takohet, kur takohet vendosin autoritet e Shqipërisë me autoritetet e Beogradit.

Kryeministri i Shqipërisë ka të drejtë të flasë për Kosovën, këtë të drejtë nuk mund t’ia mohojë askush. Nuk mund të vendosë për Kosovën. Unë madje kam folur për Shqipërinë, por nuk kam vendosur. Por se është Serbia vend më europian, nuk është. Derisa cenon integritetin e Kosovës, derisa vendos struktura paralele në Veri të Kosovës, derisa cënon sovranitetin e Kosovës, derisa nuk kthen të pagjeturit që ka ende varrezat masive në Beograd. Ka vrarë mbi 12 mijë shqiptarë, ka rkyer gjenocid 20 mijë gra janë të dhunuara nga Serbia dhe këta njerëz kanë qenë në pushtet në kohën e Milloshevicit. Kështu që Serbia ka kryer gjenocid dhe raportet e Kosovës me Serbinë ende janë raporte që duhet me punu shumë dhe me shku drejt një bashkëpunimi më të sinqertë, një normalizimi më të vërtetë dhe një pajtimi ndërshtetëror“.