SHBA: Ja deklaratat e Filipineve qe kanë shkaktuar tmerr kudo

Deklaratat e fundit të presidentit të Filipineve, Rodrigo Duterte, kanë shkaktuar “tmerr” në SHBA dhe vende të tjera, tha diplomati më i lartë amerikan për Azinë, gjatë një vizite në Manila.

Ndihmës Sekretari i Shtetit Daniel Russel tha se komentet ishin duke krijuar “një klimë pasigurie”, në lidhje me synimet e Filipineve

“I vura në dukje Ministrit të Jashtëm Perfecto Yasay se varg deklaratash dhe komentesh dhe një klimë e vërtetë pasigurie për qëllimet Filipineve, kanë krijuar tmerr në një numër vendesh,” tha Russel.

Duterte, i njohur ndryshe si “Ndëshkuesi” ka njoftuar një “ndarje nga SHBA-ja, aleatin e saj më jetëgjatë.

Ajo pason kritikat nga ana e SHBA-ve mbi luftën brutale të Filipineve kundër drogës.

Fushata ka shkaktuar mijëra vrasjeve jashtëgjyqësore.

Russel tha se SHBA ishte e shqetësuar për humbjet e jetës në luftën e Dutertea mbi tregtinë e drogës.