Shokuese/ Seksologu serb: Seksi mes babait dhe vajzës është normale

Serbia është pushtuar e gjitha nga ethet e debatit në lidhje me incestin. Në fakt, kjo stuhi, filloi sapo u publikua në media se një 20-vjeçar ka kryer marrëdhënie seksuale me motren 17-vjeçe dhe ku kanë sjellë në jetë edhe një fëmijë.

Referuar këtij debati, seksologu i njohur Savo Bojoviç, ka folur në mediat serbe ku ka tronditur jo pak opinionin publik. Bojoviç beson se incesti, nga njëra anë, është një fenomen natyror që ndodh kur njerëzit përsojnë ndryshime në sjellje dhe, që kanë probleme të veçanta. Ndërsa nga ana tjetër, beson se marrëdhënia seksuale me të afërmit në mënyrë vullnetare është diçka normale.

Ndërkaq, ai ka thënë se dënimet nuk do të bënin të mundur të reduktonin numrin e sasteve të incestit, sipas tij, ky problem mund të zgjidhet vetëm me trajtim mjekësor.

Seksologu mendon se të gjitha marrëdhëniet seksuale në baza vullnetare janë normale edhe nëse dyshja që kryejnë marrëdhënie vijnë nga rrethi i ngushtë i familjes.

“Personalisht mendoj se gjithçka që bëhet në mënyrë jo të dhunshme është normale. Nëse dikush kryen marrëdhënie seksuale vullnetarisht, qoftë babai me të bijën është normale. Kurrë nuk dihet pse ndodh kjo, ndoshta në këtë mënyrë ata ndihmojnë njëri-tjetrin”, ka thënë Bojoviç

Kodi Penal i Serbisë, neni 197 përcakton se “nëse dikush kryen marrëdhënie seksuale me ndonjë të afërm të gjakut të tij, qoftë me vëlla ose motër që në moshën minorene, dënohet me burgim deri në 3 vjet.

Dhe kështu, sipas ligjit, incesti konsiderohet vepër penale vetëm nëse bëhet fjalë për përdhunim apo marrëdhënie mes një të rrituri dhe një anëtari tjetër të familjes që është nën moshën 18-vjeç.