Shpërthim në një qendër tregtare në SHBA, tetë të plagosur

Tetë vetë u plagosën në një shpërthim në një qendër tregtare në Portland, Oregon, ku pas zjarrit një tym i zi u ngrit mbi qytet.
Të plagosur mbetën tre zjarrfikës, dy policë dhe tre civilë, raporton AP.

Zjarrfikësit, të cilët menjëherë iu përgjigjën thirrjes për rrjedhjen e gazit, urdhëruan evakuimin e menjëhershëm dhe në këtë mënyrë shpëtuan shumë jetë vetëm, kjo ndodhi vetëm disa çaste para se një shpërthimi i fuqishëm të shkatërroi plotësisht një ndërtesë historike, thotë zyrtarët e qytetit.