Siria kamp për të strehuar të gjithë ish-xhihadistët e ISIS-It

Një kamp sekret ku po strehohten të gjithë ish-militantët e Shtetit Islamikë dhe familjet e tyre është themeluar në Siri.

Rreth 300 të larguar dhe luftëtarë të kapur, duke përfshirë edhe shumë evropianë, janë duke u mbajtur në kampin e drejtuar nga grupit rebel “Jaysh al-Tahrir”.

Komandanti i saj, Mohammad al-Ghabi, i tha BBC-së: “Ne u përpoqëm ti rehabilitonim e tyre dhe t’i ndryshonim gjendjen mendore.”

“Ata që dëshirojnë të kthehen në shtëpi janë të lejuar të kontaktojnë tek ambasadat e tyre dhe të bashkëpunojnë me ne.”

Në mesin e grupit janë franceze, holandeze dhe polake shtetas, si dhe luftëtarë të huaj nga Afrika e Veriut dhe në të gjithë Lindjen e Mesme dhe Azinë Qendrore.

Burrat, gratë dhe fëmijët janë duke u mbajtur në një fshat në fshat verior të provincës Idlib.