Skeleti 9.500-vjeçar ekspozohet në muze

Një skelet i një mashkulli i fosilizuar, për të cilin shkencëtarët pohojnë se daton nga periudha 7.500 vjet p.e.s. (para erës sonë) ka tërhequr vëmendje të madhe në opinionin në Iran dhe më gjerë.

Skeleti i gjetur javën e kaluar është ekspozuar në një muze në qytetin iranian Erak, ndërsa deri tani muzeun e kanë vizituar qindra turistë vendor dhe të huaj.

Hulumtimet e mëhershme vërtetuan gjurmë jete në këtë rajon iranian nga periudha e 3.500 vite p.e.s. ndërsa zbulimet më të reja arkeologjike tregojnë gjurmë të jetës edhe deri në 8.000 vite p.e.s. /AA/