Skocia voton për të legalizuar zyrtarisht kanabisin

Në një konferencë, Partia Kombëtare Skoceze ka mbështetur përdorimin e kanabisit për përdorim mjekësor.

Delegatët në konferencën e partisë madje I bënë thirrje Qeverisë së Mbretërisë së Bashkuar që të merrnin masa për përdorimin e lirë të drogës për qeverinë skoceze.

Kanabisi është aktualisht një drogë e ndaluar më ligj dhe njerëzit që e përdorin mund të dënohen me pesë vjet burg. Trafikantët e drogës mund të përballet me 14 vite dënim më burg, raporton “The Independent”.,

Votimi skocez erdhi vetëm disa javë pasi ish-ministri i drejtësisë , Crispin Blunt tha se kishte hasur pikëpyetje të mëdha në lidhje me politikën e drogës, kur ishte në detyrë.

Në këtë konferencë morën pjese edhe persona të sëmurë me sklerozë që i bën thirrje partisë për të treguar “dhembshuri” dhe të lejonin përdorimin mjekësor të kanabisit