Solis: Zilia është një ndjenjë zhgënjyese

Dukuria e zilisë, kaq e njohur nga njerëzit tek vetja e tyre, vihet re edhe te kafshët, por në nivel instinktivisht material, kurse te ne, ajo konsiderohet, me të drejtë, si prodhim në mos i ndërgjegjes shoqërore, me siguri i asaj ndërindividuale. Këtë mbrëmje emisioni Opinion në TV Klan ka si temë pikërisht këtë fenomen që ndodh tek njeriu.

Në lidhje me këtë temë, Leonard Solis, e shpjegon zilinë si një ndjenjë zhgënjyese, e hidhur dhe keqdashëse  për fatin e tjetrit ose për arritjet dhe suksesin e tjetrit.

Varianti pozitiv është sedra, varianti negativ është zilia. Kjo ndjenjë nuk është shqiptare, por është botërore dhe bën pjesë në sferën emocionale të njeriut, siç është dashuria, është multifunksionale dhe varet nga persona që kanë jetuar me privacione të mëdhaja dhe që kanë mllefin brenda. Por në shumë raste, zilia, lind në mënyrë të natyrshme dhe të dhimbshme. Njeriu bën analizën brenda vetes, pra, njeriu ka një botë të jashtme dhe një botë të unit, kur kalon nga personi, nga përemri vetor unë, në e imja, që në këtë rast ndodh ky lloj konflikti”.