“Sot në klasë nuk bëmë asgjë”, postimi i mësueses rebele nuk është siç duket

Ishte një periudhë kur bërja e detyrave që na jepte mësuesja në shtëpi pas shkolle ishte normë. Edhe gjatë pushimeve verore ose gjatë atyre të fundvitit, detyrat nuk mungonin. Më pas erdhi koha, ku prindërit nisën të kërkonin hapësirë për fëmijët e tyre, të drejtën për të jetuar eksperienca edhe jashtë shkollës ose thjeshtë të loznin. Gjërat kanë ndryshuar, duke shpallur një “luftë” të vërtetë ndaj traditës së rregullit dhe disiplinës dhe përpjekjet e disa prindërve lidhur me lirinë e fëmijëve dhe detyrat e shumta që u jepen atyre.

Një rast i pazakontë vjen nga Italia shkuan noa.al, ku një mësuese e shkollës fillore, i befasoi prindërit duke u thënë se nuk ishte marrë me përgatitjen e mësimeve që do u jepte ditën tjetër sepse, thjesht kishte jetuar jetën e saj.

Në një letër drejtuar prindërve të shkruar me shkrim dore, thuhej: “I dashur prind, dua të të lajmëroj se sot në klasë nuk bëmë asgjë, sepse dje në vend që të përgatisja mësimet, jetova. Përshëndetje të përzemërta, mësuesja e fëmijës tënd”.

Postimi i saj u publikua në Facebook, duke bërë bujë në pak kohë, ku pati nga ata që e morën si provokim, ashtu si të tjerë që e cilësuan si diçka serioze.

Por pas atyre rreshtave nuk fshihet një mësuese filloreje, por aktori i humorit Cristiano Micucci. Ai shpjegoi për Huffington Post Italia, se “Objektivi im ishte argëtimi, për mua rezultati u arrit”detyre1