Sot në Kuvend: Pr/ligji “për pensionet suplementare të ushtarakëve”

TIRANE-Seanca e sotme e Kuvendit ka në rend dite pr/ligjin që përfshin punonjësit civilë të Agjencisë së Inteligjencës dhe Sigurisë së Mbrojtjes(AISM, në skemën e sigurimeve shoqërore suplementare.Drafti vjen ne kuader te ndryshimeve në ligjin bazë “Për sigurimin shoqëror suplementar të ushtarakëve të Forcave të Armatosura, të punonjësve të Policisë së Shtetit, të Gardës së Republikës, të Shërbimit Informativ të Shtetit, të Policisë së Burgjeve, të Policisë së Mbrojtjes nga Zjarri dhe të Shpëtimit e të punonjësve të Shërbimit të Kontrollit të Brendshëm”.

Në rendin e dites se parlamentit ështe gjithashtu dhe ratifikimi i ndryshimit nr. 3 të kontratës financiare ndërmjet palës shqiptare dhe Bankës Evropiane të Investimeve për terminalin e trageteve të portit të Durrësit dhe pr/rezoluta “Për veprimtarinë e Kontrollit të Lartë të Shtetit për vitin 2015”.
Për votim është pr/ligji “Për organet e qeverisjes të sistemit të drejtësisë”, pjese e paketes prej 7 ligjesh te reformes kushtetuese, i mbartur nga seanca e kaluar dhe për të cilin palët ende nuk kanë gjetur konsensus.

Si cdo te enjte, punimet e Kuvendit pritet të shoqërohen nga debatet mes palëve, ndersa opozita ka paralajmëruar një ditë më parë për nisjen e “një beteje të fuqishme në parlament, për të denoncuar fenomenin e kultivimit te hashashit.