Steinmeier: Kërcënim real nga shpërbërja e Bashkimit Evropian

Ekziston nje kërcënim real nga shpërbërja e Bashkimit Evropian, deklaroi ministri gjerman i Punëve të Jashtme Frank-Walter Steinmeier.

“Kriza financiare, vala e refugjatëve në Evropë dhe shoku nga referendumi britanik kanë shkaktuar tronditje serioze në Bashkimin Evropian”, thotë Steinmeier, i cituar nga DPA.-ja.

“Ngjarjet nga vitet e fundit, në të cilat gjithnjë e më shumë vende në BE e vendosin në pikëpyetje politikën e Brukselit, treguan se realitetet politike, të cilat shumë vetë i kanë konsideruar si të aprovuara, tani janë nën dyshim”, vazhdon diplomati gjerman. Nga këto druatje do të përfitojnë popullsitët e djathtë, të cilët tregojnë me gisht në mossukseset e BE-së”, shtoi ai.