Studimi: Ja pse nuk duhet të konsumoni shumë ujë kur nuk jeni të etur

Mjekët, shkencëtarët dhe të dashurit tanë na kujtojnë shpesh nevojën për të pirë 8 gota ujë çdo ditë. Por a ka ndonjë të vërtetë pas kësaj?

Mesa duket jo pasi ekspertët kanë paralajmëruar se të freskosh veten kur nuk je i etur, mund të sjellë pasoja serioze për shëndetin tuaj, shkruan Daily Mail duke iu referuar një studimi të Universitetit Monash, Melbourne.

Duke e detyruar veten për të pirë më shumë ujë se sa trupi ka nevojë, i vë njerëzit në rrezik të intoksikimit nga uji, thonë shkencëtarët.

Kur konsumojmë shumë ujë, niveli i natriumit në gjak ulet shumë dhe kjo gjendje njihet me termin Hyponatremia.

Kjo mund të shkaktojë përgjumje, vjellje, konvulsione madje mund të çojë edhe në gjendje kome dhe nëse nuk trajtohet mund të çojë në vdekje për çështje orësh.