Studimi/ Kosovarët, njerëzit më bamirës në Ballkan (FOTO)

Kosovarët dalin të jenë njerëzit më bamirës në rajon. Këto janë të gjeturat e sondazhit të “Gallup” që përfshin 140 vende të botës. Kosova ka 37 pikë, sipas sondazhit.

“Gallup” përmes një sondazhi, në të cilin ka përfshirë 145 mijë njerëz në gjithë botën, ka sjellë të dhëna nga 140 vende se ku janë njerëzit më bamirës. Një përmbledhje të rezultateve të këtij hulumtimi të “Gallupit” e ka sjellë REL.

Shifrat në pasqyrën në vijim (nga 0-100) tregojnë gatishmërinë për të ndihmuar – numrat më të lartë, gatishmërinë më të lartë për të ndihmuar.

Sipas kësaj, Birmania është në krye të saj, pasuar nga SHBA-të dhe Australia. Ndërsa Kina e fundit me vetëm 11 pikë. Kosova ka 37 pikë, kurse Mali i Zi e Serbia nga 20.

bamires