Sudimi: Në lajm i mirë për ‘pisanjosët’

Një kërkim shkencorë në Fakultetin e Mjekësisë në Universitetin e San Diegos, publikuar së fundmi, ka dalë në përfundimin se trupi ka më shumë dëme sesa përfitime nga dushi i përditshëm.

Sipas kërkuesve, larja ditë për ditë nuk është e nevojshme pasi çon në largimin e vajrave natyrale që trupi prodhon. Përdorimi i sapunit dhe shampove të ndryshëm çdo ditë, çon në largimin e vajrave dhe si pasojë sjellë një flok të thatë dhe shumë të dobët.

Nga ana tjetër, kërkuesit shprehen se edhe pse mund të përdoren  produkte hidratuese ato janë një zëvendësim shumë i dobët i asaj që trupi bën në mënyrë natyrale.