Sulm kibernetik në SHBA, blackout në media e rrjetet sociale

Rrjetet sociale si Twitter, Spotify dhe mediat e njohura si New York Times, Financial Times, shoqëritë Visa, ebay e Reddit janë përfshirë nga blackout duke iu ndërprerë interneti për të paktën 2 orë.

Dyshohet se kjo ka ardhur si pasojë e një sulmi kibernetik që ka goditur serverat që e kanë bazën në New Hampshire.

Konfirmohet se blackout përfshiu brigjet lindore të SHBA dhe jo Europën.Pas të paktën dy orë ndërprerje internet u rikthye por nisi të hapë shumë debate në vend.

Deri më tani ka ekzistuar frika se hakerat rus mund të ndikojnë në zgjedhjet presidenciale dhe duhet të presim për të ditur shkakun e vërtetë të ndërprerjes së internetit nëse ishte i qëllimshëm apo ishte rastësore