Surprizë arkeologjike në Elbasan, pikaset kisha “e varrosur” në kodër

Elbasani drejt një zbulimi tjetër të madh arkeologjik. Burimet bënë me dije se arkeologët ndodhen në prag të një zbulimi të madh i cili do të tërheqë vëmendjen e mbarë opinionit.

Bëhet fjalë për një kishë e cila është e mbuluar me gurë dhe që është “konservuar” aty prej disa shekujsh.

Arkeologët nisen nga disa indikacione të cilat kanë baza shkencore. Së pari ekzistenca e kësaj kishe haset edhe në literaturën e vjetër. Por mbi të gjitha vendi ku ndodhet tërheq vëmendjen pasi bëhet fjalë për një kodërz e cila ndodhet në një sipërfaqe fushore.

Arkeologët mendojnë se po të gërmohet në këtë kodër do të zbulohet një kishë e cila ka të konservuar gjithçka brenda saj.

Për ekzistencën e kishës ekzistojnë edhe argumenta të tjerë. Sipas arsyetimit historik kisha u mbulua nga banorët e zonës me gurë e dhe për të mos rënë në duart e armikut. Ende nuk dihet nëse bëhet fjalë për sulmet barbare avarëve, gotëve, estrogotëve apo të turqve.

Surpriza e famshme arkeologjike pritet të bëhet publike në ditët në vijim./ Infoelbasani.al