Tajfuni i fuqishëm “Haima’ godet Filipinet (Foto)

Së paku katër njerëz janë vrarë nga tajfuni i fuqishëm “Haima”, në Filipine, transmeton Express.

Stuhia, me shpejtësi të erës më shumë se 225km/h, ka arritur të mërkurën, në brigjet e Cagayanit, në veri.

Rreth 100 mijë njerëz janë evakuuar  nga zonat e rrezikuara, pasi stuhia është afruar.

Autoritetet kanë thënë se dy nga njerëzit e vdekur janë varrosur në një greminë dhe dy të tjerë in një qytet malor, në regjionin malor.

Ekspertët janë të shqetësuar se tajfuni “Haima” mund të shkaktojë dëme katastrofave sikurse tajfuni i fuqishëm “Haiyan”, i cili u mori jetën më shumë se 7.350 njerëzve në vitin 2013.

Filipinet goditën çdo vit nga 20 stuhi, shumica prej të cilave janë vdekjeprurëse.