Tashmë policia do fajësojë viktimat e vjedhjeve dhe jo hajdutët

Një oficer police tha se viktimat që preken nga vjedhja, të cilët i lënë dyert apo dritaret hapur nuk duhet të presin policinë të hetojë.

Phil Kay, shef në policinë e Leichesterit,i krahasoi personat që i grabisin me ata që janë obezë.

Ai tha se viktimat duhet ta marrin përgjegjësinë mbi vete, duke shtuar: “Nëse njerëzit i lënë dyert dhe dritaret hapur, policia nuk do hetojë.”

Shumë persona janë revoltuar pas këtij deklarimi.

Një tjetër shef policie tha se viktimat e vjedhjes duhet t’ua dërgojnë me email provat policisë që ata të mos mundohen të vijnë deri në shtëpitë e tyre për të parë skenat e krimit. /TvKlan