Tentojnë të fusin ilegalisht emigrantë në Shqipëri, kapen dy femra greke

Policia në veri të Greqisë, ka arrestuar dy femra që dyshohet se po përpiqeshin të kalonin ilegalisht një grup refugjatësh sirianë në kufirin me Shqipërinë.

Dy të dyshuarat u zbuluan të martën në mëngjes, ndërsa po drejtonin dy makina në të cilat ndodheshin 18 sirianë, përfshirë 6 fëmijë.1029148125
Rreth 60 mijë refugjatë dhe emigrantë të tjerë janë bllokuar në Greqi pasi disa nga vendet e Ballkanit mbyllën kufijtë.

Të gjithë ata kanë hyrë nga Turqia dhe qëllimi i tyre është të shkojnë në vendet e Evropës Perëndimore.

Shumë prej tyre paguajnë banda kriminale që t’i kalojnë tranzit përmes Maqedonisë apo Bullgarisë, ndërsa Shqipëria është një opsion jo shumë i zakonshëm.