‘Teoria e Kontratës’ fiton Çmimin Nobel në Shkencat Ekonomike

Pas dhënies së Çmimit të Paqes për Presidentin Kolumbian, ceremonia e cmimeve Nobel ka vazhduar ditën e sotme më një tjetër kategori të rëndësishme, atë të Shkencave Ekonomike 2016

Fituesit janë britaniket Oliver Hart dhe Bengt Holmström për kontributet e tyre për “teorinë e kontratës. ”

Çfarë është teoria e kontratës?

“Teoria e kontratës na ofron me një mjet të përgjithshem të dizajnit të kontratës. Një nga qëllimet e teorisë është të shpjegoje se pse kontratat kanë forma dhje dizenjo të ndryshme . Një qëllim tjetër është të na ndihmojë të punojnë dhe të kuptojmë si të hartojmë kontrata më të mira, duke formësuar institucionet më të mira në shoqëri”., thuhen në deklaratën zyrtare të “Nobel”