Terroristët lirojnë 21 nga 270 nxënëset e rrëmbyera në Chibok

Njëzet e një prej 270 nxënëseve te rrëmbyera në vitin 2014 nga grupi terrorist “Boko Haram” në Nigeri, janë liruar më në fund, kjo e konfirmuar edhe nga zëdhënësi i presidentit.

“Boko Haram” ka rrëmbyer më shumë se 270 nxënëse nga një shkollë në Chibok, në veri-lindje te Nigerise, një akt që provokoi dënimin ndërkombëtar.

Garba Shehu tha se lirimi ishte “rezultat i negociatave mes administratës dhe militantëve islamikë”.

Studentët e liruar ndodhen aktualisht me forcat e sigurisë.

Ky rrëmbim gjithashtu shkaktoi një nga fushatat më të mëdha globaletë mediave sociale, me hashtagun “#BringBackOurGirls”