Tirana dhe Prishtina zyrtare do të duhej ndërruar diskursin politik

Shkruan: Refik Hasani, Gjilan

Shqiptarët në Mal të Zi, në Krahinën Medvegjë, Bujanoc dhe Preshevë dhe Shqiptarët në Maqedoni ende nuk

kan arritur të mendojn dhe të veprojn drejtë politikisht.

Zgjedhjet shkojnë e vijnë kurse në këto tri shtete Shqiptarët nuk po arrijn të mësojn alfabetin e parlamtarizmit

për të fituar atë që ju takon,atë që mundë të fitojn ulëse nëpër Parlamentet Nacionale të këtyre shteteve.

Për të fituar ulëse në Parlamente Nacional vetëm përmes një unifikimi,koordinimi dhe vetëm përmesë një platforme

të debatuar e të shtruar drejtë mundë të fitohet fuqi politik dhe ndikim në vendimarrje.

Pa harruar asnjë herë edhe shqiptarët që jan në Krahinën e Qamërisë.

Në mos arritjesë së një fuqie politike,me ndikim dhe peshë nëpër këto Parlamente Nacionale të katër shteteve,

nuk mbetën pa fajë Tirana dhe Prishtina zyrtare.

Besojm që tani ka ardh koha që të shqyrtohet seriozisht dhe nga qarqe të intelektualevë dhe nivelit Akademikë

e shkencor qasja dhe roli i Tiranës dhe Prishtinës zyrtare që të reflektojn në shqiptarët në këto katër shtete

dhe në diasporë të shpërndarë gjithande globit.

Tirana dhe Prishtina zyrtare , nuk mundë të qëndroj indiferent do të duhej ndërruar diskursin politik,qëndrimin

ndaj mënyrës së pjesëmarrjesë së bashkëkombasëve nëpër zgjedhje përmesë listave të përbashkëta

në katër shtetet dhe në diasporë.

Fajin që shqiptarët asnjëher gati pas periudhës më të re të viti 1999 e këndej nuk po arrijm të marrin

përmesë votës së lirë ulëset nëpër këto Parlamente Nacionale që na takojn e fajin e kan pashmangshëm

Tirana dhe Prishtina zyrtare.