Universitetet më të mira në botë për 2016…

Sapo kanë dalë rezultatet më të fundit të renditjes globale të institucioneve të arsimit të lartë, dhe kemi një kampion të ri. Universiteti i Oksfordit është shpallur universiteti më i mirë në botë për 2016-2017.

Lista me dhjetë më të mirët:

Universiteti i Oksfordit, Mbretëri e Bashkuar
Instituti i Teknologjisë i Kalifornisë, ShBA
Universiteti i Stanfordit, ShBA
Universiteti i Kembrixhit, Mbretëri e Bashkuar
Instituti i Teknologjisë Massachusetts, ShBA
Universiteti i Harvard, ShBA
Univeristeti i Princeton, ShBA
Kolegji Imperial Londër, Mbretëri e Bashkuar
ETH, Zyrih, Zvicër
Universiteti i Kalifornisë, ShBA

Është hera e parë që një universitet jashtë Shteteve të Bashkuara ka kryesuar renditjen, duke kapërcyer vendin e parë të vitit të shkuar, Institutin e Teknologjisë së Kalifornisë.
Zëvendëskancelarja e Universitetit të Oksfordit, Louise Richardson, e përshkruan arritjen e vendit të parë shumë thjesht. E gjitha ka të bëjë me rekrutimin e studentëve më të mirë, thotë ajo, pasi çdo universitet është po aq i mirë sa akademikët të cilët tërheq.
Ajo ka të drejtë, të paktën pjesërisht. Rezultatet e kërkimeve shkencore dhe reputacioni i akademikëve përbëjnë një pjesë të madhe të suksesit të institucionit.
Por, renditja nga Times Higher Education është renditja më e plotë globale, duke u bazuar në 13 tregues të veçantë të performancës dhe duke vlerësuar institucionet në misionet e tyre të veçanta, jo vetëm në kërkimin shkencor, por edhe në mësimdhënie, transferimin e njohurive dhe pikëpamje ndërkombëtare.