Uragani Matthew, vrasësi i qindra njerëzve (VIDEO)

Uragani Matthew, stuhia me e fuqishme përgjatë dekadës së fundit, ka shkaktuar mbi 300 viktima në ishullin e varfër të Haitit, ndërsa ka shfarosur 80% të qytetit Jeremie.

Në jug të vendit mendohet se të paktën 30 mije shtëpi janë shkatërruar. Shumica e viktima në Haiti jetonin në bregdetin jugor të ishullit. Rrëzimi i një ure gjatë të martës ka penguar lëvizjen e autoriteteve drejt pjesës jug-lindore të vendit.

Uragani po i afrohet Floridës, ku sipas parashikimeve pritet të shkaktojë dëme të shumta. Guvernatori i Floridës ka bërë thirrje që banorët të mos mendojnë për shtëpitë dhe sendet e tyre, por për jetën. “Largohuni nga shtëpitë, tha ai, ose do të vdisni”.

Era pritet të arrijë në 193km/h duke e klasifikuar kështu uraganin si stuhi të kategorisë së tretë.