Ushtria irakene dhe aleatët hyjnë në Mosul, bombardoret ISIS

Ka filluar një operacion i qeverisë irakene për të rimarrë qytetin e Mosulit, bastionin e fundit të të ashtuquajturit Shtet Islamik (IS). Tanket tashmë janë duke lëvizur në drejtim të qytetit, i cili është mbajtur nga IS që prej 2014.

OKB-ja ka shprehur shqetësimin e thellë për  për sigurinë e afro 1.5 milion njerëzve që banojnë në Mosul.

BBC raporton se tanket po përparojnë në qytet, i cili është mbuluar nga pluhuri.

Ofensiva është ndërmarrë nga forcat kurde Peshmerga, trupat qeveritare dhe forcat aleate, udhëhequr nga Shtetet e Bashkuara.

Mosuli, qyteti i dytë më i madh i Irakut, është nën kontrollin e grupit militant Shteti Islamik qysh në qershor të vitit 2014.

 

“Sot, deklaroj fillimin e operacioneve heroike për çlirim nga Daesh-i”, tha kryeministri Abadi, duke iu referuar grupit militant me emrin arab.