Veseli: Të shtyhet mosha dhe pensionet të ngritën në 200 euro

Kryetari i Kuvendit, Kadri Veseli, ka mbajtur takim me Shoqatën e Pensionisteve, ku ka diskutuar me ta për hallet dhe problemet me të cilat ballafaqohet kjo shtrese e shoqërisë
Me këtë rast Kryeparlamentari Veseli ka thënë që pensionistët janë faktorë të rëndësishëm të ndërtimit të shtetit, fal kontributit te tyre shumëvjeçar në të kaluarën, shkruan lajmi.net

Ai ka thënë që skema pensionale duhet të përmirësohet. Ai konsideron se duhet të mos ekzistojë mosha e caktuar 65 vjeçare e pensionit, por duhet të punojnë derisa sa forca e tyre fizike t’ua lejon.

“Pensionet nuk duhet të jenë këto që janë, por duhet të ngritët në 200 euro. Nuk po them sot, por duhet kohe 2-3 vite për të rregulluar këto gjëra”, ka deklaruar Veseli.

kadri-veseli-1-768x432