Video-Opinion/ Marku: Reformën në drejtësi nuk e bëri Basha apo Rama, por të huajt…

Emisioni Opinion në TV Klan këtë mbrëmje ka si temë kryesore pas tre viteve qeverisje të socialiste, pyetjen: Si po qeveris Edi Rama. Mirëpo, fillimi i bisedës ka nisur me faktin e largimit të deputetit Ben Blushi nga grupi parlamentar i PS-së.

 Blendi Fevziu: Si e gjykoni largimin e Blushit?

Henri Çili: Është një përfundim i të gjithë debateve që ka iniciuar qoftë me penë qoftë në foltore. Shikoj vetëm një kontradikson midis tezave shumë të majta, diskuri i tij është thellësisht i majtë, ndërkohë që kërkon të bëjë një parti të qendrës.

Spartak Ngjela: Asgjë. Nuk do krijoi involv të ri. Një lëvizje e re do lider. Ai mund të jetë politikan mesatar. Ky rast këtu donte lider. Ai nuk ka impakt si lider. Politikan i themi se ka ekspericenë.

Mark Marku: Është për t’u provuar. Pasi dy partitë e mëdha kanë bllokuar jetën politike në Shqipëri. Nuk lejojnë fraksionet. Nuk kanë tjetër mundësi. Ne Blushin e njohim në bazë të disa ideve. Mbetet për t’u parë se çfarë do sjellë. Nëse Blushi shkëputet nga mllefi, nga Partia Socialiste, nëse do paraqesë një program. Nëse do marrë një kategori të pëkënaqurish brenda PS…

Marku është ndalur edhe tek reforma në drejtësi, ku theksoi se është një mashtrim i madh, madje më i madhi nëse thua e ka bërë Rama apo Basha.

Kjo është gënjeshtër. Këtë e bënë të huaj. Po ta donte Rama nuk fuste kriminelët në parlament. Se çfarë qëllimi kanë për reformën në drejtësi çuan tre gjykatës në parlament dhe të tre gjykatësit që propozoi Rama ua ktheu Strasburgu. Për qëverisjen jemi tre vite pasi kanë marrë mandatin. Nuk di që të jemi një vend në embargo. Rama ka dakë në një program. Tha që do të rrisim ekonominë. Është varfëruar buxheti i shtetit. Janë mbyllur me mijëra biznese. Është rritur papunësia. Sa është lugruat krimi. Qeverisja matet me arritje jo me propagandje. Sa janë rritur rrogat? Sa shqiptarë kanë ikur. Çdo qeverisje në vend nuk e mat rezulatin me sa njerëz ikin por me sa njerëz ka punësuar dhe sa biznese ka afruar në vend....”

Shiko videon: